دستورالعمل نصب پارکت لمینت آرتا


مواد و ابزارها :
-    اره دستی یا اره برقی و موکت بر
-    گونیا و نوار متر
-    دریل ، چسب نجاری و گیره کشش انتهای کار
-    فاصله اندازه ها جهت ایجاد فاصله انبساط
-    پد ضربه گیر (جهت جلوگیری از وارد شدن ضربه مستقیم به لبه ها)
-    نوارچسب پهن 51 میلیمتری عایق رطوبت
-    ماسک و عینک ایمنی
-    پارکت لمینت
-    فوم مناسب با ضخامت 2 میلیمتر
-    ورق نایلونی با ضخامت 2/0 میلیمتر
-    درزگیر سیلیکونی
-    قرنیز (جهت زیبایی انتهای کار و پوشش فضاهای انبساطی خالی)
محاسبه مواد لازم
کل فضای کفی که در نظر دارید پارکت لمینت نصب کنید را محاسبه کنید (عرض و طول) به اضافه مساحت قسمت هایی از اتاق که شکل نامرتبی دارند ، به عدد بدست آمده 10٪ اضافه کرده و پارکت ، فوم و ورق نایلونی تهیه کنید.
مراحل نصب
الف) هر گونه فرش یا کفپوش چوبی چسبیده شده به کف بتنی را بردارید باید از هموار، تمیز و خشک بودن کف مورد نظر اطمینات حاصل نمود ، ماکسیمم ناهمواری سطح نباید بیش از 2 میلیمتر در هر متر باشد .
توجه : در زیر پارکت از فوم استفاده شود در صوتی که عمل نصب روی بتن یا کف بتن پوشیده با موزائیک انجام گیرد ابتدا نایلون عایق رطوبت در زیر فوم پهن شود ، لبه های نایلون باید حداقل 2 سانتی متر روی هم قرار گرفته و با نوار چسب پهن عایق رطوبت بهم چسبیده شوند .
لایه های فوم همپوشانی نداشته و بصورت لب به لب در کنار هم قرار داده شوند . برای کف های سیمانی و بتنی فوم فشرده (سایلنت) و برای سایر کف ها از جمله سرامیک و سنگ فوم معمولی نیز مناسب می باشد .
ب) عرض اتاق را اندازه گرفته و با عرض یک تایل آن را تقسیم بندی کنید . اگر باقیمانده 6 سانتیمتر یا کمتر باسد برای داشتن عرض مناسب در آخرین ردیف اولین ردیف تایل ها را از سمت نر برش دهید .
طول اولین تایل از یک ردیف نباید کمتر از 40 سانتیمتر باشد و همچنین فاصله درزهای عرضی تایل ها بایستی بیش از 40 سانتیمتر باشد .
پ) از گوشه چپ اتاق شروع کنید و تایل ها را در جهت نور خورشید بطوریکه کناره طولی آن ها با کناره طولی اتاق موازی باشد نصب کنید .
توجه : بهتیرین حالت مساحت نصب پارکت طول 10 متر و عرض 7 متر می باشد ، در صورتی که بیش از این متراژ باشد باید از قرنیزهای T شکل جداساز استفاده کرده و مساحت کف اتاق به دو قسمت تقسیم گردد . از فاصله اندازها جهت ایجاد فضای انبساط در تمام دورتا دور اتاق بین اشیاء نصب شده (لوله ها ، چهارچوب های در ، کابینت ها و ...) و پارکت استفاده شود .
ت) تایل های ردیف اول را تمیز کرده و لبه نر تایل ها را برش دهید ، این لبه های کوتاه شده را با در نظر گرفتن فضای انبساط بطور موازی با دیوار قرار دهید .
ث) تایل ها را یکی پس از دیگری با جایگزینی لبه نر در لبه مادگی و با زاویه 30 – 20 درجه و فشار اندک نصب کنید .
ج) زمانیکه به انتهای ردیف رسیدید آخرین تایل را اندازه گیری کرده و برش دهید تا اندازه آن مناسب گردد . با توجه به زاویه تیغه ها ، سمت برش به نحوی تعیین گردد که موجب آسیب دیدگی سطح دکور نگردد .
توجه : جهت عملیات برشکاری ، محلی خارج از منزل در نظر گرفته شود تا برشکاری باعث ایجاد گرد و غبار در محل نصب نگردد و حتما از عینک و ماسک استفاده شود .
چ) ردیفی که قبلا نصب شده است را اندکی بلند کنید تا بتوانید با ضربه ای ملایم تایل مجاور را در موقعیت قرار دهید . تایل های بعدی بصورت زاویه به زاویه نصب می شود سپس با ضربه دست خود تایل را کاملا در موقعیت قرار داده و به سمت پایین فشار دهید (ضربات نبایستی باعث آسیب یا شکستکی کلیک ها شوند) .
ح) برای نصب آخرین ردیف حد فاصل دیوار را علامت گذاشته و تایا را برش دهید
نکته : پارکت باید تا زیر چهارچوب درب ادامه یابد . از یک تکه پارکت ضایعات جهت گذاشتن علامت عمق قاب درب که باید تراشیده شود استفاده کنید .
خ) فاصله اندازه ها را بردارید ، قرنیزها را بدون اینکه به کف میخکوب یا وصل کنید نصب کرده و هر گونه ورق نایلونی اضافی را از بالای قرنیزها برش دهید . از چسباندن پارکت به لایه فوم خودداری شود .